TENTANG MYNIAGA

Solusi mudah dan menjimatkan untuk memenuhi keperluan e-commerce anda. Mula berniaga online dari sekarang.

Hanya peniaga yang berdaftar dengan SSM dibenarkan menjual di MYNIAGA.

Cara pembayaran adalah online melalui internet banking. Minima adalah untuk tiga bulan bagi pelan Basic MYNIAGA.

Tiada sebarang kontrak.

Kami tidak bertanggungjawab sekiranya peniaga menipu barang jualan. Tetapi, kami mewajibkan peniaga supaya berdaftar dgn SSM. Kami akan menyenarai hitam peniaga yang dilaporkan menipu dan dihalang menggunakan platform MYNIAGA.

Nama kedai terpulang kepada anda. Domain kedai anda ialah namakedaianda.myniaga.my.

Billplz dan Paypal. Billplz menggunakan FPX untuk pembayaran online dari bank di Malaysia. Manakala Paypal menerima kad kredit dan debit dari dalam dan luar negara.

  1. Daftar billplz di sini.
  2. Daftar Paypal business di sini.

Cas Billplz ialah RM1.50 untuk setiap transaksi. Manakala cas Paypal boleh dilihat di sini.

Pendaftaran Billplz akan mengambil masa sekurang-kurangnya 3 hari. Status akaun anda akan berubah dari ‘Pending’ kepada ‘Verified’ jika test payment berjaya dalam 3 hari dari tarikh anda mendaftar. Anda boleh terus menerima bayaran dari pelanggan walaupun akaun masih belum ‘verified’ tetapi anda hanya akan terima settlement selepas akaun anda diverified.

Platform E-commerce ini disediakan oleh AUTO SOFT. AUTO SOFT ialah sebuah agensi penyediaan website yang bersedia untuk memenuhi impian pelanggan dengan berdedikasi. AUTO SOFT dibina dengan idea mempromosi dan memudahkan proses “digitalization” kepada industri 4.0.